… nekoč je bil Rally Goess!
… in nekoč je bil dan mladosti!
… in danes je Rally Mladosti!

Praznik Dan mladosti nam je vzela nova država.
Rally Geoss pa je nekako zamrl; malo zato, ker se je z leti vloga Geoss-a, kot središča Slovenije nekoliko spremenila in postala preveč politična. Tega pa si že od vsega začetka z očetom Geoss-a Petrom Svetikom nisva želela.
Zato smo se že lani odločili, da pripravimo nov format zabavno-poučno-ekološkega rallya. Ker pa smo ekološki rally vedno pripravili konec meseca maja, smo se odločili, da ta rally preprosto imenujemo Rally Mladsti!
Lanska prireditev je več kot uspela in odzivi so bili izredno dobri. In tako sem se odločil, da podobno druženje ljudi, ki imajo radi ekologijo in avtomobile, pripravim tudi letos!
In ker smo vsako leto mlajši (no, ne ravno v nominalnem smislu), smo tudi letošnji rally poimenovali »Rally Mladosti«. Ne samo zato, ker smo vsak dan mlajši, ampak tudi, ker bo rally potekal v soboto 26. maja, ki je najbližji datumu nekdanjega praznika.
Štart »Rallyja mladosti« bo v Ljubljani, pot pa nas bo vodila na Štajersko, kjer bo v sloviti Svečini cilj letošnjega rallyja. Ne skrbite, ne bo šlo kar lepo preprosto naravnost. Kar nekaj ovinkov bo treba narediti, kar nekaj poučno-zabavnih nalog opraviti, zraven pa pokazati še nekaj malega vozniške spretnosti.
In kot vedno na naših druženjih; rezultati bodo še najmanj pomembni – pomembna bo zabava in druženje!